Onze activiteiten


Receptie

De deelnemer leert hoe te functioneren als receptionist(e) waaronder het ontvangen van klanten, administratieve handelingen, telefoon aannemen, omgaan met mensen, omgaan met computerprogramma’s.


Functioneel bewegen

De deelnemer leert omgaan met agressie en zelfbeheersing. Door het deelnemen aan beweegprogramma’s blijft deelnemer ook gezond, fysiek en mentaal sterk. Hierdoor ontstaat ook een gezonder levenspatroon. Er bestaat ook de mogelijkheid om buitenactiviteiten te doen (stadspark in nabijheid).


Keuken

De deelnemer leert op gezonde en op gevarieerde wijze een maaltijd te bereiden volgens de schijf van 5 (de visuele voorstelling van de richtlijnen voor een gezond eetpatroon). Deelnemer leert wat gezonde en ongezonde producten zijn. Deelnemer kan gebruik maken van een telefonische hulplijn ter ondersteuning bij het thuis bereiden van maaltijden (welke aan bod zijn gekomen tijdens de sessies). Andere deelnemers kunnen met begeleider boodschappen doen ter voorbereiding van de kookles.


Mogelijkheid is dat alle deelnemers van All2gether zich kunnen inschrijven voor het weekmenu welke door de aan de kookles deelnemende deelnemers wordt bereid. 


Ontmoetingsruimte

De deelnemer van de kookles leert in de ontmoetingsruimte hoe een tafel wordt gedekt en het uitserveren van de maaltijd wat die dag is bereid in de keuken. Deelnemers van All2gether kunnen, zoals eerder beschreven, gezamenlijk eten wat de sociale contacten bevordert. Ook wordt de ontmoetingsruimte gebruikt om sociale contacten te onderhouden. 


Muziek

De deelnemer leert omgaan met en het bespelen van diverse muziekinstrumenten.
Ook kan de deelnemer kan lessen volgen die gericht zijn op DJ en rappen. Met computer en mengpaneel is het mogelijk tot het mixen van muziek (nog in ontwikkeling). Het bezig zijn met muziek is rustgevend en zal de deelnemer ontstressen. Het is een hele goede bezigheidstherapie. Er zal ook projectmatig gewerkt worden; bijvoorbeeld het, al dan niet gezamenlijk, componeren van een lied.


Fotografie (activiteit is nog in ontwikkeling)

De deelnemer leert de algemene aspecten van het fotograferen (portret, landschappen, etc). Deelnemen aan projecten zoals bijvoorbeeld stadspark fotograferen en daarna het bewerken van de foto’s. Deelnemer leert omgaan met Photoshop-programma op de computer.


Administratie en Computerruimte

De deelnemer leert omgaan met computer en computerprogramma’s zoals tekstverwerken, het leren schrijven van sollicitatiebrieven, CV schrijven, het 3D ontwerpen en tekenen, boekhouding, financiële administratie (leren omgaan met geld, inkomsten/uitgaven), het ontwerpen van kleding t.b.v. textielactiviteit.


Textiel

De deelnemer leert om te gaan met een naaimachine door het (ver)maken van kleding, gordijnen etc. Ook leert deelnemer het maken van diverse accessoires zoals tassen, sjaals, boekenleggers. Een andere textielactiviteit is het leren omgaan met vilten. Deelnemer leert met wol vilt te maken waarmee diverse creaties gemaakt kunnen worden.


Schilderen/Tekenen

De deelnemer leert op een creatieve manier omgaan met schilderen en tekenen.
Door het opzetten van een kunstproject leert de deelnemer ook samen te werken met anderen.


Loungeruimte

In de ruimte is een huiselijke sfeer, en daardoor wordt een vertrouwde omgeving, gecreëerd. Deelnemers kunnen hier sociale contacten opdoen onder het genot van een kop koffie/thee. Ook kunnen de deelnemers na hun activiteit even relaxen.