Onze activiteiten


Functioneel bewegen (sport)

Door het deelnemen aan beweegprogramma’s blijft deelnemer ook gezond, fysiek en mentaal sterk. Hierdoor ontstaat ook een gezonder levenspatroon. Er bestaat ook de mogelijkheid om buitenactiviteiten te doen (stadspark in nabijheid).


Keuken

De deelnemer leert op gezonde en op gevarieerde wijze een maaltijd te bereiden volgens de schijf van 5 (de visuele voorstelling van de richtlijnen voor een gezond eetpatroon). Deelnemer leert wat gezonde en ongezonde producten zijn. Andere deelnemers kunnen met begeleider boodschappen doen ter voorbereiding van de kookles.


Mogelijkheid is dat alle deelnemers van All2gether zich kunnen inschrijven voor het weekmenu welke door de aan de kookles deelnemende deelnemers wordt bereid. 


Ontmoetingsruimte

De ontmoetingsruimte is de plek waar onze deelnemers elkaar, voorafgaand de start van de dagbestedingsactiviteiten, ontmoeten en samenkomen. Sociale contacten worden hier onderhouden. Ook vinden in de ontmoetingsruimte de koffiepauzes plaats (koffie en thee zijn gratis). 

De deelnemers van de kookles leren in de ontmoetingsruimte hoe een tafel wordt gedekt en het uitserveren van de maaltijd wat die dag is bereid in de keuken. Deelnemers van All2gether kunnen, zoals eerder beschreven, gezamenlijk eten.


Muziek

De deelnemer leert omgaan met en het bespelen van diverse muziekinstrumenten.
Het bezig zijn met muziek is rustgevend en zal de deelnemer ontstressen. Het is een hele goede bezigheidstherapie. Er zal ook projectmatig gewerkt worden; bijvoorbeeld het, al dan niet gezamenlijk, componeren van een lied.


Fotografie

De deelnemer leert de algemene aspecten van het fotograferen (portret, landschappen, etc). Deelnemen aan projecten zoals bijvoorbeeld stadspark fotograferen en daarna het bewerken van de foto’s. Deelnemer leert omgaan met Photoshop-programma op de computer.


Administratie en Computerruimte

De deelnemer leert omgaan met de computer en computerprogramma’s zoals bijvoorbeeld tekstverwerken, powerpoint, excel, surfen op internet, het leren schrijven van sollicitatiebrieven, CV schrijven, boekhouding, financiële administratie (leren omgaan met geld, inkomsten/uitgaven).


Textiel (nog in ontwikkeling)

De deelnemer leert om te gaan met een naaimachine door het (ver)maken van kleding, gordijnen etc. Ook leert deelnemer het maken van diverse accessoires zoals tassen, sjaals, boekenleggers. Een andere textielactiviteit is het leren omgaan met vilten. Deelnemer leert met wol vilt te maken waarmee diverse creaties gemaakt kunnen worden.


Schilderen/Tekenen

De deelnemer leert op een creatieve manier omgaan met schilderen en tekenen.
Door het opzetten van een kunstproject leert de deelnemer ook samen te werken met anderen.


Loungeruimte

In de ruimte heerst een huiselijke sfeer, en daardoor wordt een vertrouwde omgeving gecreëerd. Deelnemers kunnen hier sociale contacten opdoen onder het genot van een kop koffie/thee. Ook kunnen de deelnemers na hun activiteit even relaxen.